Monteringsanvisningar

Våra möbler är lättmonterade. På denna sidan har vi samlat monteringsanvisningarna som är bra att ha när du fått hem din möbel. Läs först igenom texten nedan som gäller för alla våra möbler. Klicka sedan på monteringsanvisningen för just din möbel längst ner på sidan.

Vi har provmonterat möbeln hos oss så det finns förborrade skruvhål. Vi har också märkt ut var de olika detaljerna ska skruvas fast. Till exempel är benen till våra bord märkta och samma märkning hittar du på bordet där benet ska sitta. Vi ritar också runt benet så du ser exakt var det ska placeras för att uppnå samma montering som när vi justerat och provmonterat din handgjorda möbel

Du behöver

  • En eller flera mattor eller filtar att lägga möbeln på vid montering
  • Skruvdragare
  • Bits av modellen Torx, storlek 20 och 25 (bord med träben)
  • Bits av modellen stjärn (Bord med stålben)

Uppackning av möbeln

Efter noga överväganden har vi valt att göra en trälåda som emballage för bordsskivan. För att bordsskivan inte ska röra sig under frakten har vi fäst den i undersidan av bordet. Som skydd under bordet har vi skruvat en lastpall som också gör att det blir enkelt för transportören att flytta paketet. Detta ger ett antal skruvhål under bordet som inte försämrar funktionen eller hållbarheten men minskar risken för fraktskador på bordsskivans kanter och översida. Vill du att vi skickar lite träkitt till dig som du kan fylla skruvhålen med så är det bara att du hör av dig till oss.

  1. Lägg trälådan/trälådorna upp och ner med lastpallen uppåt.
  2. Skruva loss lastpallen och eventuella fästplankor/skyddsplankor
  3. Lyft ur bordsskivorna och lägg dem på en fil eller matta
  4. OBS! (Gäller endast bord med en iläggsskiva) Släng inte glidskenorna av plywood. Dessa ska monteras under bordet. De är ca 80-100 cm långa beroende på modell, ca 8 cm breda 1 cm tjocka och har en skåra längs hela skenan.

Vi är så nyfikna

Om det är något du funderar på så vill vi självklart att du hör av dig till oss.  Det skulle vara jätteroligt att veta om det är något du är extra nöjd över eller om det är något vi kan förbättra, likaså skulle vi bli mycket glada om du har lust att skicka en bild som vi kan använda i marknadsföring för att inspirera andra att välja vår rustika och hållbara stil från Värmland:)

Vi önskar dig många härliga middagar runt bordet

Monteringsanvisningar

Du bestämmer mått och stil
Handgjort och designat för dig
Tillverkning i Sverige
Du bestämmer mått och stil
Handgjort och designat för dig
Tillverkning i Sverige

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" så samtycker du till detta. När vi själva administrerar denna webbplats använder vi kakor för att underlätta administrationen, t.ex. för att spara inställningar. Vi samlar även statistik för att mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Informationen som samlas in är anonym och innehåller inga personliga uppgifter såsom namn eller e-postadress. Information om besökare kan inte spåras av oss. Googles s.k. NID-kaka kan följa med på köpet i den omgivning som används när man använder vår webbplats. Du kan läsa mer om denna och Googles andra kakor här: https://www.google.com/policies/technologies/types/. Om du inte accepterar användningen av kakor och vill rensa bort dem behöver du rensa bort dem i din webbläsare, och därefter inte besöka vår webbsida igen. Hur man rensar bort kakor skiljer sig åt mellan webbläsare och mellan olika versioner av webbläsare, men det brukar handla om att man går in i inställningarna för webbläsaren och väljer att ta bort det man kallar för webbinformation eller webbplatsdata om man inte explicit nämner orden kakor eller cookies, eller någon liknande information. Undersök hjälpinformationen för den webbläsare du vill rensa för mer hjälp, alternativt sök information om detta på internet.

Stäng