Historia & värdegrund

Vi på Rustikunik Design tillverkar personliga möbler med känsla till privatpersoner, restauranger, caféer och företag. Vi är ett värmländskt möbelvarumärke som kännetecknas av kvalitet, hållbarhet och personligt engagemang.

Historien bakom Rustikunik

Julen 2015 önskade sig Maria ett kryssbord i julklapp. Sagt och gjort, hennes make gick ut till verkstaden på gården och bygger ett sådant. Maria blev otroligt glad för julklappen och såg framemot många middagar vid det nya bordet. Maken funderade däremot på om det kunde vara en bra affärsidé det där med måttanpassade och rustika matbord? I smyg sålde han Marias bord och det var sedan starten för Rustikunik Design.

Maken i historien heter Tommy och det är han tillsammans med dottern Julia startade Rustikunik Design i affärsmässig skala. Vi har nu etablerat oss i Karlstad där vi har fabrik- och utställningslokal och tillverkar Rustika och Unika möbler till både privatpersoner och företag.

Ps, Maria fick ett nytt bord.

Vår värdegrund

För oss är det viktigt att tillverka möbler som är hållbara, både möbeln som sådan men även hållbar ur ett miljöperspektiv. Vi tillverkar gedigna möbler som tål åratal av användning och använder naturmaterial så långt det går som dessutom kan göras om många gånger efter tycke och smak. Möbeln du köper av oss kan alltså återbrukas och renoveras.

Vi brinner också särskilt för det lokala, och strävar efter att ta vårt ansvar för ett växande och hållbart Värmland. Därför har vi bland annat valt att i första hand köpa virke från lokala sågverk samt samarbetar med underleverantörer i länet. Vi är ett värmländskt möbelvarumärke som kännetecknas av kvalitet, hållbarhet och personligt engagemang

Du bestämmer mått och stil
Handgjort och designat för dig
Tillverkning i Sverige
Du bestämmer mått och stil
Handgjort och designat för dig
Tillverkning i Sverige