Historia & värdegrund

Vi på Rustikunik Design tillverkar personliga möbler med känsla till privatpersoner, restauranger, caféer och företag. Vi är ett värmländskt möbelvarumärke som kännetecknas av kvalitet, hållbarhet och personligt engagemang.

Historien bakom Rustikunik

Julen 2015 önskade sig Maria ett kryssbord i julklapp. Sagt och gjort, hennes make gick ut till verkstaden på gården och bygger ett sådant. Maria blev otroligt glad för julklappen och såg framemot många middagar vid det nya bordet. Maken funderade däremot på om det kunde vara en bra affärsidé det där med måttanpassade och rustika matbord? I smyg sålde han Marias bord och det var sedan starten för Rustikunik Design.

Maken i historien heter Tommy och det är han tillsammans med dottern Julia startade Rustikunik Design i affärsmässig skala. Vi har nu etablerat oss i Karlstad där vi har fabrik- och utställningslokal och tillverkar Rustika och Unika möbler till både privatpersoner och företag.

Ps, Maria fick ett nytt bord.

Vår värdegrund

För oss är det viktigt att tillverka möbler som är hållbara, både möbeln som sådan men även hållbar ur ett miljöperspektiv. Vi tillverkar gedigna möbler som tål åratal av användning och använder naturmaterial så långt det går som dessutom kan göras om många gånger efter tycke och smak. Möbeln du köper av oss kan alltså återbrukas och renoveras.

Vi brinner också särskilt för det lokala, och strävar efter att ta vårt ansvar för ett växande och hållbart Värmland. Därför har vi bland annat valt att i första hand köpa virke från lokala sågverk samt samarbetar med underleverantörer i länet. Vi är ett värmländskt möbelvarumärke som kännetecknas av kvalitet, hållbarhet och personligt engagemang

Du bestämmer mått och stil
Handgjort och designat för dig
Tillverkning i Sverige
Du bestämmer mått och stil
Handgjort och designat för dig
Tillverkning i Sverige

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" så samtycker du till detta. När vi själva administrerar denna webbplats använder vi kakor för att underlätta administrationen, t.ex. för att spara inställningar. Vi samlar även statistik för att mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Informationen som samlas in är anonym och innehåller inga personliga uppgifter såsom namn eller e-postadress. Information om besökare kan inte spåras av oss. Googles s.k. NID-kaka kan följa med på köpet i den omgivning som används när man använder vår webbplats. Du kan läsa mer om denna och Googles andra kakor här: https://www.google.com/policies/technologies/types/. Om du inte accepterar användningen av kakor och vill rensa bort dem behöver du rensa bort dem i din webbläsare, och därefter inte besöka vår webbsida igen. Hur man rensar bort kakor skiljer sig åt mellan webbläsare och mellan olika versioner av webbläsare, men det brukar handla om att man går in i inställningarna för webbläsaren och väljer att ta bort det man kallar för webbinformation eller webbplatsdata om man inte explicit nämner orden kakor eller cookies, eller någon liknande information. Undersök hjälpinformationen för den webbläsare du vill rensa för mer hjälp, alternativt sök information om detta på internet.

Stäng